Opening wildseizoen in de Achterhoek

Op woensdag 11 oktober het Wildseizoen officieel geopend. Vanouds is één van de vier restaurants in Doetinchem die hieraan deelnemen. Het is dit jaar alweer de 43e editie “Wild eten in de Achterhoek” waarbij de Achterhoekse restaurants en hotels hun krachten bundelen om diner-arrangementen te creëren die gekenmerkt worden door heerlijke gerechten met wild.

Dit evenement staat niet alleen voor de heerlijke gerechten, maar het is ook een erkenning van de rijke traditie en gemeenschapssfeer die de Achterhoek kenmerken. Het toont aan dat de Achterhoek trots is op zijn lokale smaken.

Als Doetinchems restaurant nemen wij deel aan het wildseizoen omdat er tijdens het wildseizoen vaak een toegenomen vraag is naar wildgerechten van onze gasten. Mensen genieten van de seizoensgebonden en authentieke smaak van wild. Wij bieden een 4-gangen wildmenu aan dat te nuttigen is als lunch of diner.

Jachthoornblazersgezelschap Vivat tijdens de opening van het Wildseizoen in de Achterhoek.

De wildvlag gehesen

Onder de ‘muzikale’ begeleiding van het getalenteerde jachthoornblazersgezelschap Vivat, dat de lucht vulde met betoverende klanken, had de Lochemse wethouder, Ria Leliveld, de taak om volgens de eeuwenoude traditie de wildvlag te hijsen. Dit symbolische moment markeert de officiële start van het wildseizoen in de Achterhoek.

Vanouds restaurant Doetinchem op de groepsfoto tijdens de officiële opening van het Wildseizoen in de Achterhoek.

Na deze ‘ceremonie’ stonden ons een aantal verrassende belevenissen te wachten.Een herfstwandeling leidde ons naar drie gerenommeerde locaties.

We werden eerst met een kop koffie ontvangen bij Landgoedhotel Woodbrooke. Vanuit daar liepen we door de prachtige Lochemse bossen naar Restaurant Hotel de Lochemse berg. Daar werden we ontvangen door de nieuwe eigenaren die sinds begin dit jaar het hotel bezitten.

Eenmaal aan tafel kregen we een lekker stukje ree en een hapje met zwijn. Alles onder het genot van een bijpassende wildwijn. We vervolgden onze route naar BonAparte waar we een derde en een vierde geserveerd kregen: hert en een chocolade dessert.

Het Achterhoekse wildseizoen is van start gegaan en wij zijn klaar om jou te verwelkomen. Het wildseizoen duurt tot en met vrijdag 12 januari 2024. Kom je binnenkort ook langs? Reserveer hier en kies voor ‘wildarrangementen’.

Vanouds