Sfeer bij Vanouds

Vanouds restaurant Doetinchem

Reserveren

Reserveer een tafel

Je bent in de Achterhoek of je komt naar de Achterhoek en je bent van plan om het centrum van Doetinchem te bezoeken. 

Kom langs bij Vanouds! We nemen je graag, met onze regionale keuken, mee op een smaakvolle reis.

Met het beste van vroeger en nu in een moderne en sfeervolle zaak laten we jou het gevoel van thuiskomen ervaren. Als Vanouds lunchen, borrelen, dineren, feesten, werken of zaken doen? Alles is mogelijk.

Wil je meer weten over ons concept? Hier lees je alles over Vanouds restaurant Doetinchem.

Inhoudsopgave

Klik op de onderstaande links om direct meer te lezen over het onderwerp.

  Regionale betrokkenheid

  Vanouds is niet zomaar een restaurant in Doetinchem. Ruim 300 mensen met een hart voor de Achterhoek, hebben zich vanaf de start in 2021 als aandeelhouder verbonden aan Vanouds. Zij kunnen hun zakelijke relaties ontvangen voor een borrel, lunch of diner of gebruikmaken van de vergaderruimtes.

  Maatschappelijke en sociale doelen

  Een gedeelte van de winst vloeit naar onze stichting waarmee wij maatschappelijke en sociale doelen in Doetinchem en omstreken ondersteunen. Ons concept wordt op deze manier breed gedragen in de regio. Het Achterhoekse gevoel laten we dan ook sterk naar voren komen door het zoveel mogelijk koken met regionale ingrediënten.

  Team bij Vanouds

  Meer bijzondere kenmerken

  Wij onderscheiden ons ook op andere manieren. Dat doen we met de mogelijkheden van ons pand, bestaande uit bijna duizend vierkante meter vloeroppervlak.

  Ons pand

  Maar liefst 179 jaar heeft ons restaurant in Doetinchem, voorheen bestaande uit vier panden, gediend als woonwinkel genaamd ‘Revelman Woonkunst’. Eigenaar Wim Sluikhuis nam in 2019 met opgeheven hoofd afscheid van het als laatste overgebleven bedrijf in de Grutstraat dat vroeger diende als winkelstraat. Ondanks de flinke verbouwing is aan de voorzijde nog duidelijk te zien dat het om een samenvoeging gaat van vier panden.

  Hidden bar

  De twee panden aan de linkerkant zijn omgetoverd tot een bar waar je zowel laag als hoog kunt zitten. De twee panden aan de rechterkant vormen het restaurant. Loop je via de trap naar boven; let dan goed op, want voor je het weet loop je de ingang van de hidden bar voorbij. Ben je op zoek naar een feestlocatie in Doetinchem dan kun je hier tot laat in de nacht feest vieren. Jouw gasten ontvangen een code voor toegang tot de bar.

  Zakendoen

  Naast de mogelijkheid om te lunchen, borrelen of dineren, is het ook mogelijk om bij Vanouds restaurant in Doetinchem te vergaderen of te werken. In Doetinchem zijn wij één van de weinige restaurants waar het mogelijk is om lunch en diner te combineren met zakendoen.
  Werken kan binnen in onze bar, buiten op ons terras of boven in onze vide. Vergaderen of zakelijk afspreken kan uiteraard ook beneden, maar dat kan ook boven in onze vergaderruimte, welke voorzien is van een groot tv-scherm, lange tafel met stoelen en royaal bankstel.

  Kidsplay

  Ook aan de kinderen is gedacht. In de weekenden is onze Vanouds Kidsplay geopend. Onder begeleiding kunnen de kinderen zich vermaken in de ballenbak of met een potje tafelvoetbal. De Kidsplay bevindt zich op het pleintje achter onze zaak. Deze is te bereiken via de deuren vlak bij de toiletten.

  Sfeer bij Vanouds

  Onze menukaarten

  Ontdek wat onze chefs voor jou kunnen samenstellen als lunch of diner. We presenteren graag onze lunchkaart en dinerkaart, beide uitgebreid gevuld met smaakvolle gerechten.

  Lunchkaart

  Onze lunchkaart biedt allerlei opties om heerlijk te komen lunchen in Doetinchem. Onze chefs werken het liefst met ingrediënten uit onze regio. In onze gerechten vind je dan ook een aantal echte Achterhoekse producten terug. De pickles worden door het keukenteam als vanouds geweckt en de jus wordt gemaakt van restanten van voornamelijk groenten.

  Bekijk onze lunchkaart

  Dinerkaart

  Onze dinerkaart biedt voor ieder wat wils. Je kunt kiezen voor een traditioneel voor- hoofd- en of nagerecht of je bestelt bites om verschillende kleine gerechtjes te proeven. Zin om lang te tafelen? Kies dan voor het verrassingsmenu bereid met het aanbod van de dag.

  Bekijk onze dinerkaart

  Gerechten bij Vanouds

  Waar in Doetinchem vind ik Vanouds?

  Je vindt Vanouds aan het begin van de Grutstraat in Doetinchem. De Grutstraat begint bij de D-toren (in de volksmond ook wel ‘de tand’ genoemd). De Grutstraat is dé uitgaansstraat van Doetinchem en eindigt in het centrum bij de Sint Catharinakerk.

  Vanouds bezoeken en de auto parkeren?

  Er zijn verschillende mogelijkheden om bij ons in de buurt te parkeren. De dichtstbijzijnde (en ook duurste) optie is de Korte Kapoeniestraat (direct achter onze zaak). Daarnaast vind je op loopafstand ook de Catharina-garage, de MediaMarkt-garage en Parkeergarage Schouwburg Amphion.
  Het is ook mogelijk om de auto te parkeren op de Varkensweide, dit is de grootste parkeerplaats in het centrum van Doetinchem. Vanaf hier is het nog geen 10 minuten lopen naar Vanouds. Loop vanaf de parkeerplaats richting en vervolgens links om de Sint Catharinakerk heen om de Grutstraat in te lopen. Je vindt onze zaak aan het einde aan de linkerzijde. 

  Bekijk de kaart met parkeermogelijkheden in het centrum van Doetinchem.

  Vanouds bezoeken met de trein?

  Ben je van plan om met de trein naar Doetinchem te komen, dan kun je het beste Station Doetinchem als eindstation aanhouden. Vanaf hier loop je in ongeveer 15 minuten naar ons restaurant in Doetinchem. Bekijk de looproute naar Vanouds.

  Het is ook mogelijk om met de bus richting het centrum van Doetinchem te komen. Je kunt dan het beste bus 29 of bus 82 nemen en vervolgens uitstappen bij halte Doetinchem Centrum. Vanaf hier loop je linksaf het centrum in, waar je bij de Sint Catharinakerk rechts de Grutstraat inloopt. Aan het einde van deze straat vind je ons aan de linkerzijde.

  Vanouds bezoeken met de fiets?

  Kom je op de fiets naar het centrum van Doetinchem, dan kun je de fiets neerzetten in de ruime fietsenstalling naast de parkeerplaats aan de Korte Kapoeniestraat. Vanaf hier loop je direct de Grutstraat in waar je ons direct vindt aan de rechterzijde. In verband met de doorgang en veiligheid wordt het afgeraden om de fiets in de Grutstraat zelf neer te zetten.

  Lunch bij Vanouds

  De stad Doetinchem

  Ben je nog niet zo bekend met Doetinchem en kom je voor het eerst een restaurant in Doetinchem bezoeken? We vertellen je er graag meer over. Doetinchem is een gemeente in de Achterhoek. De plaats Doetinchem wordt ook wel gezien als de hoofdstad van de Achterhoek. De centraal gelegen stad heeft de meeste inwoners van alle steden in de regio.

  Lunchen of dineren na het winkelen

  De stad Doetinchem heeft een groot en gevarieerd winkelaanbod. Het centrum van de
  stad bestaat uit diverse grote winkelketens maar ook kleine en middelgrote, lokale winkels. Overdag zien we regelmatig gasten die na het winkelen even langskomen voor een lunch in onze bar of voor een diner in ons restaurant. Natuurlijk ben je ook gewoon welkom voor een kop koffie met gebak. Wees welkom bij restaurant Vanouds in Doetinchem!

  Horeca in Doetinchem

  ‘Lekker. Doetinchem’. Niet voor niets wordt het centrum van Doetinchem met deze slogan vermarkt door Binnenstadbedrijf Doetinchem. Zij geven op deze manier inhoud aan een sterke en structurele samenwerking tussen onder andere winkeliers en horecaondernemers. Iets wat mooi aansluit op onze regionale betrokkenheid.

  Medio 2022 kende Doetinchem 21 drinkgelegenheden en 140 eetgelegenheden. De meeste restaurants vind je in het centrum van Doetinchem op het Simonsplein én in de Grutstraat, dé uitgaansstraat van Doetinchem, tevens de plek waar wij met ons restaurant zijn gevestigd.

  Vanouds & cultuur

  • Carnaval in Doetinchem

  Een paar dagen in het jaar wordt Doetinchem omgetoverd tot Leutekum. Dé plek in de Achterhoek om carnaval te vieren. Dat kan bij Vanouds: op de zaterdag loop je rechtstreeks vanuit de optocht bij ons binnen en op maandags kun je ons afstempelen tijdens de Leutekumse 11 Kroegetocht. Lees meer over de Leutekumse Carnaval.

  • Koningsnacht & Koningsdag in Doetinchem

  Het succes van Stadsfeest Doetinchem smaakte naar meer. Hetzelfde concept hebben we in 2022 ook uitgerold voor Koningsnacht en Koningsdag in het centrum van Doetinchem.
  Op Koningsnacht kun je bij ons de avond beginnen met een heerlijk diner. In de loop van de avond gaat de sfeerverlichting aan en begint de DJ te draaien. Tot laat in de avond kom je oude bekenden tegen bij onze buitenbar. Op Koningsdag beginnen onze DJ’s in de loop van de middag met draaien. En voor de kleintjes is onze Kidsplay geopend met leuke activiteiten.

  Maar er is nog veel meer te doen in Doetinchem. Want naast deze activiteiten die wij zelf organiseren, zijn er ook andere gelegenheden bij ons in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan Schouwburg Amphion, VUE Bioscoop Doetinchem en Stadsmuseum Doetinchem. Wij zien regelmatig gasten die een avondje uit combineren met een lunch of diner bij Vanouds.

  • Festival Achterland in Doetinchem

  4 dagen lang theater, muziek, eten, drinken en nog veel meer, dat is Festival Achterland. Het leukste festival van Doetinchem wordt jaarlijks rond het pinksterweekend gehouden op de Bleek aan de Wijnberseweg. Vanouds restaurant Doetinchem is één van de horecabedrijven op het terrein waar je een bezoek aan kunt brengen. Wij zijn aanwezig met een grote tent, een uitgebreid terras en diverse bars waar je eten en drinken kunt bestellen. Lees meer over Festival Achterland.

  • Stadsfeest in Doetinchem

  Stadsfeest Doetinchem is een feest voor iedereen, met activiteiten voor alle leeftijden en voor alle Doetinchemmers (en natuurlijk ook Achterhoekers). Vanouds restaurant Doetinchem is één van de horecagelegenheden waar je tijdens het stadsfeest terecht kunt. In 2022 hebben wij in samenwerking met sushibar NORI en bistro De Cactus het initiatief genomen om tijdens het Stadsfeest, aan het begin van de Grutstraat een mini-festival te organiseren. Ook in 2023 was dit een groot succes! Lees meer over Stadsfeest Doetinchem bij Vanouds.

  • Oudjaarsdag in Doetinchem

  Het jaar goed afsluiten doe je ook bij Vanouds. We zijn op oudjaarsdag zoals gewoonlijk geopend vanaf 09.30 uur voor een heerlijke lunch. Vanaf 14.00 tot 21.00 uur kun je in de bar terecht voor een goede borrel met leuke muziek van één van onze vaste DJ’s.

  Service bij Vanouds
  Vanouds